Romanian / română

Servus,
sunt Timea şi sunt din Cluj Napoca, oraşul meu natal. Desi este un centru universitar important  nu am găsit în Cluj programul potrivit pentru a continua studiile. Am început să caut intensiv programe de masterat cu specializarea marketing în limba germana. Nici o facultate din România sau străinătate nu m-a entuziasmat la fel de muuuult ca si University of Applied Science Hof (Germania).

De ce? Foarte simplu. Este o instituţie relativ mică, având aproximativ 3000 de studenţi. Aici se studiază doar anumite specializări, însă cu aşteptări mari. Datorită numărului redus al studenţilor cursurile sunt predate într-un  mod personalizat, fiecare student îşi poate prezenta punctul de vedere. În plus, am cunoscut cu uşurinţă studenţi de la alte secţii şi astfel am legat  multe prietenii.

Profesorii noştri  vin din companii, din mediul  practic, cel pentru care mă pregătesc să lucrez. Ei ne împărtăşesc mult din experienţa lor si fiecare exemplu e o lecţie de viaţă fiindcă mai devreme sau mai târziu vom fi şi noi în lumea afacerilor. După ce voi încheia studiul în Hof, sunt pregătită să lucrez în mediul Business to Business, sau pe piaţa de consum, în comerţ sau industrie, pot sa aplic pentru joburi in limba germana sau engleza. Absolvirea acestui studiu (M.B.A.!!!!) îmi deschide perspective largi. Mă fascinează la secţia noastră de studiu,  faptul că am colegi din diferite colţuri ale lumii şi astfel învăţ despre alte culturi şi aflu cum se fac afaceri în alte ţări. Biroul de relaţii internationale e alături de noi. Studenţii germani sunt deschişi si ne vin în ajutor .

Acest studiu nu ne înarmeze doar cu ştiinţă, ci şi cu soft skills-uri relevante pentru viitorul nostru în afaceriAvem multe proeicte în echipă, prezentări  cursuri atractive, profesorii invită referenţi din companii, vizităm companii sau târguri de specialitate.

Facultatea se găseşte într-o zonă frumoasă, unde natura are un rol important. Parcul Theresienstein, votat in 2003 ca cel mai frumos parc din Germania se află în spatele facultăţii. Pentru proiectele în echipă găsim usor un loc unde putem lucra în linişte deoarece facultatea e structurata în sprijinul studenţilor. Şi bonus, avem acces 24 ore la bibliotecă. Chiar dacă sunt departe de casă, mâncarea nu este  o problema. Cantina facultăţii are zilnic o varietate de feluri de mâncare…la preţuri studenţeşti. La capitolul sport, există terenuri de tenis, volei, badminton, fotbal, sală de forţă, cursuri de aerobic…totul gratuit!

Hof e un oraş de şase ori mai mic decât Clujul, dar asta nu e o problemă pentru mine. Mă pot focusa pe studiu, iar costurile de întreţinere sunt mai mici decât în alte oraşe studenţeşti. Cu banii pe care îi economisesc în Hof, pot calatori  în München, Nürnberg sau Praga, deoarece aceste oraşe se află în aproiere.

O surpriză plăcută pentru mine a fost să aflu că lângă Hof se află companii care sunt lideri de piaţă pe domeniul lor. Există deci posibilitatea găsirii cu uşurinţă a unei practici sau un minijob în regiune. Sunt fericită că am luat decizia de a studia la Hof. Mă bucur de viaţa de student şi în acelaşi timp mă pregătesc de o carieră de succes, nu doar din punctul de vedere al pachetului consistent de cunoştinţe, ci si cu Soft Skill-uri, experienţă internatională, limbi străine şi contact cu lumea de afaceri. În cazul în care asta îţi doreşti şi tu de la studiu, îti recomand doar un lucru: APLICĂ!

Campuses

Corner

Campus Hof

Alfons-Goppel-Platz-1
95028 Hof

Campus Münchberg

Kulmbacher Str. 76
95213 Münchberg

Campus Kronach

Kulmbacher Straße 11
96317 Kronach

Fon: +49 (0) 9281 / 409 3000

Campus Selb

Spiegelhaus
Wittelsbacher Str.41
95100 Selb
Fon: +49 (0) 9281 / 409 3000